S

 

Schoorsteen Pieten van Plus uit 2008 en 2009
In 2008 en 2009 heeft Plus supermarkten een actie gehad met schoorsteen Pieten. Dit zijn kleine vingerpoppetjes. Hoewel de Pietjes er hetzelfde uitzien zijn er duidelijke verschillen. In 2008 hadden de Pietjes een lusje van elastiek in de nek. Bij € 25 aan boodschappen kreeg je een schoorsteen hoed met allemaal knoopjes waar je de Pietjes aan kon hangen. De Pietjes hadden een label waar de naam van het Pietje op stond. In 2009 hadden de Pietjes magneetjes in de handen en de voeten.
Bij de actie was een stoomboot hoed verkrijgbaar. De Pietjes konden om de touwtjes van de boot geklemd worden. In beide acties waren er 12 Pietjes om te verzamelen.
Klik hier om een overzicht van alle Schoorsteen Pietjes te openen.
Supersjoelers van Plus 2007
Van oktober tot 8 december 2007 gaf Plus Supermarkten sjoelstenen cadeau bij iedere € 10 aan boodschappen en bij actieproducten. Voor € 29,95 kon er ook nog een knalgroene sjoelbak bij gekocht worden. Alle sjoelstenen hebben plaatjes van Nickelodeon tekenfilms. Van iedere tekenfilm zijn 5 sjoelstenen. De thema’s zijn Dora, Jimmy Neutron, Spongebob, Rugrats (Ratjetoe), Rocket Power en Danny Phantom.
Klik hier om een overzicht van de Supersjoelers te openen.

 

Sintboeken van 2004 tot nu
In 2004 begon Douwe Egberts samen met Jumbo supermarkten met het ieder jaar uitgeven van 3 Sintboeken. De boeken werden geschreven door bekende Nederlanders die werden gekoppeld aan een illustrator. 
In 2014 werd de actie overgenomen door Unox en Unilever. De laatste jaren worden de boeken weggegeven bij actieproducten bij Jumbo en C1000.
Klik hier om een overzicht van de Sintboeken te openen.
De boeken zijn ook te zien op de website www.sinterklaasprentenboeken.nl. Hierop kun je de boeken vanaf 2014 ook online lezen.
Ik heb een paar Sintboeken dubbel en te koop voor € 1,00 per stuk.